top of page

Ansioluettelooni pääset käsiksi klikkaamalla tästä. Lisäksi alla on esitelty tarkemmin projekteja, joissa olen saanut vuosien varrella olla mukana. Kaikki tähän astiset projektit ovat liittyneet jossain määrin liikunta-alaan, kehittämistehtäviin tai molempiin. Lisätietoa projektien sisällöistä voit tiedustella minulta. 

PORTFOLIO

1/2017

Julkaistu julkaisussa Kukkonen T. (toim.) 2017. Uutta erikoisosaamista korkeakoulutetuille. Sosiaali-, terveys-, liikunta- ja kauneudenhoitoalan erikoistumiskoulutustarpeiden kartoittaminen 2016.

Suomalaisessa yhteiskunnassa on pitkään vallinnut toimintatapa, jossa jokainen hoitaa oman tonttinsa. Usein vieläpä niin, että tonttia hoidetaan ainoastaan sovitun työajan puitteissa, olipa se hyvin hoidettu tai ei. Oman tontin hoitaminen ja tarkkojen työaikojen noudattaminen eivät kuitenkaan palvele yhteiskuntaa eivätkä meitä ihmisiä parhaalla mahdollisella tavalla – eivät nyt eivätkä tulevaisuudessa.

 

Hyvinvointialoilla (sosiaali-, terveys-, kuntoutus-, liikunta- ja kauneusalat) sektorirajat ylittävästä yhteistyöstä ja ihmisen nostamisesta toiminnan keskiöön on puhuttu jo pitkään. Käytännön toimet ovat kuitenkin olleet inkrementaalisia. Moniammatillisella ja –alaisella yhteistoiminnalla on mahdollista saavuttaa uudenlaista palveluosaamista, mutta se edellyttää sekä tahtoa että mahdollisuuksia (Katiska, Kolkka & Vuokila-Oikkonen 2014, 53). Ilman yhteisiä tavoitteita, toimintamalleja ja konkreettista käytännön toimintaa, tulee tulevaisuuden haasteisiin vastaaminen olemaan vaikeaa:

”Jos me saadaan nämä kaikki osa-alueet puhaltamaan yhteen hiileen, niin silloin saadaan niitä vaikutuksia aikaiseksi. Silloin puhutaan hyvin pitkälti tästä sektorirajojen murtumisesta. Että ei olla enää vaan siinä liikuntakentässä, vaan opetus-, kasvatus- ja sotepuolet tulevat mukaan siihen juttuun.”

 

Tässä artikkelissa esitettävät liikunta-alan osaamistarpeet perustuvat sosiaali-, terveys-, kuntoutus-, liikunta- ja kauneusalojen erikoistumiskoulutustarpeiden kartoituksen yhteydessä tehtyyn selvitykseen sekä samasta aiheesta tehtyyn opinnäytetyöhön (Koivujoki 2016). Lisäksi tarkastellaan, miten jo olemassa oleva koulutustarjonta pystyy näihin osaamistarpeisiin vastaamaan. Lopuksi artikkelissa pohditaan mahdollisesti tulevaisuudessa järjestettävän erikoistumiskoulutuksen roolia suhteessa olemassa olevaan koulutustarjontaan. 

Artikkeli on kirjoitettu yhteistyössä kampusvastaava Jukka Tiikkajan kanssa.

1/2016-5/2016

Vuonna 1995 ensimmäisen kerran julkaistun Päätä oikein –aineiston tarkoituksena on koota hajallaan oleva lainsäädäntö yhteen ja tarkastella sitä nimenomaan urheiluseurojen näkökulmasta käsin. Aineisto on nyt kevään 2016 aikana jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen päivitetty kokonaisvaltaisesti vastaamaan voimassaolevaa lainsäädäntöä. Lainsäädännöllisten päivitysten lisäksi aineiston rakennetta ja ulkomuotoa on jäsennetty lukijaystävällisemmäksi. Aineistoon on lisätty myös linkkejä sivustoille, joilla asiaa käsitellään tarkemmin. Tarkoituksena päivityksessä on ollut, että aineistosta on mahdollista löytää nopeasti vastauksia urheiluseuratoiminnan jokapäiväistä toimintaa koskettaviin käytännön kysymyksiin. Lisäksi aineistoon on lisätty muutamia täysin uusia kokonaisuuksia, joiden käsitteleminen on mielestämme nykypäivänä tarpeellista.

9/2015-1/2016

 

Vierumäki Floorball Cup järjestettiin toista kertaa äitienpäiväviikonloppuna 6.-8.5.2016. Projekti toteutettiin yhteistyössä Vierumäen, Tapanilan Erän ja Haaga-Helian opiskelijoiden kesken. Opiskelijoista koostuva projektitiimimme vastasi syksyn 2015 aikana tapahtuman oheistoiminnan suunnittelusta sekä tapahtuman markkinoinnista. 

9/2013-9/2014

 

Tässä pro gradu -tutkimuksessa selvitettiin miten kulttuuriset lähtökohtatekijät ovat ilmenneet SLU ry:n, Nuori Suomi ry:n ja Kuntoliikuntaliitto ry:n fuusioprosessissa, joka on johtanut uuden valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaation Valo ry:n perustamiseen.

9/2013-12/2013

 

Projektin tarkoituksena oli osallistaa nuoria Suomen nuorisokeskusyhdistys ry:n strategiaprosessiin ja strategian laatimiseen. Toimeksianto käsitti osallistamistapahtumien suunnittelun, toteutuksen ja fasilitoinnin, tulosten analysoinnin sekä raportoinnin asiakkaalle. Asiakasorganisaatio oli Suomen nuorisokeskusyhdistys ry eli SNK ry, joka toimii valtakunnallisten nuorisokeskusten yhteistyöorganisaationa. SNK ry:n keskeisin tavoite on nuorisokeskusten toimintaedellytysten kehittäminen. Työmme tulos on nähtävissä suoraan SNK ry:n uudessa strategiassa, sillä nostimme loppuraportissamme keskusten keskeisiksi teemoiksi juuri yhdenvertaisuuden, yhdessäolon, elämyksellisyyden, monipuolisuuden, osallisuuden ja turvallisuuden. 

 

Ylöjärven kaupungin liikuntapalveluiden hallinnollinen auditointi

5/2013-6/2013

 

Auditoinnin tarkoituksena oli tuottaa päätökentekijöille liikuntapalvelujen toteuttamiseen toimenpide-ehdotuksia, joiden avulla kaupunki voisi tulevaisuudessa vastata rajallisin resurssein jatkuvasti kasvavaan kysyntään. Sisäisen auditoinnin keskeisimmäksi kysymykseksi määriteltiin se, miten Ylöjärven kaupungin liikuntapalveluja tulisi, erityisesti hallinnollisesta näkökulmasta, kehittää kustannustehokkaan ja optimaalisen palvelutuotannon tarjoamiseksi. Minä toimin projektissa projektisihteerinä Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n alaisuudessa. Projektipäällikkönä projektissa toimi puolestaan Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n aluejohtaja Ari Koskinen.

 

 

Please reload

bottom of page