top of page

Noin kolmen ja puolen vuoden ajan olen kerännyt kokemusta ruohonjuuritasolta ja työskennellyt päätoimisena toiminnanjohtajana kahdessa eri urheiluseurassa. Turussa aloitin seuran ainoana päätoimisena työntekijänä joulukuussa 2016, jolloin seurassa oli noin 380 jäsentä, 700 neliömetrin harjoitushallitilat ja noin 500 000 euron vuosibudjetti. Syksyllä 2019 seurassa työskenteli lisäkseni kolme päätoimista työntekijää, jäsenmäärä oli kasvanut noin 600 urheilijaan ja harjoitushallitilojen neliömäärä oli tuplaantunut. Myös budjetti oli kasvanut ja vuoden 2019 talousarviossa se olikin lähempänä 800 000 euroa. Syksyllä 2019 siirryin uusien haasteiden pariin - toiminnanjohtajaksi Keski-Uudellamaalla toimivaan urheiluseuraan!

Olemme molemissa seuroissa luoneet toimivia prosesseja esimerkiksi suunnitelmien viemiseksi käytäntöön: tavoitteet strategiasta toimintasuunnitelmaan toimenpiteiksi ja sieltä työntekijöiden vuosikalentereihin sekä lopuksi viikkosuunnitelmiin. Kuulostaa raskaalta prosessilta, joka kuitenkin hyvin organisoituna toimii yhtä varmasti kuin Iivo Niskasen olympiakullan tuonut hiihtostrategia. Tietysti muuttuvassa maailmassa on myös tärkeää tarkastella suunnitelmia ja tehdä niihin tarvittaessa muutoksia. Toimintasuunnitelmaan kirjatut toimenpiteet sekä mittarit ovat olleet tärkein työkaluni toiminnanjohtajana - niiden kuukausittainen tarkastelu ohjaa aidosti toimintaamme. 

Olen oppinut millaisia haasteita ja kompastuskiviä seurojen arjessa usein kohdataan. Toisaalta olen ymmärtänyt, että urheiluseuroissa on valtava potentiaali ja niiden hyvinvointi on elintärkeää niin suomalaisen huippu-urheilun kuin ihmisten laadukkaan elämänkin kannalta. Urheiluseuroissa tehdään työtä, jota liian harva ymmärtää arvostaa.

Vielä suhteellisen nuoresta iästäni huolimatta olen kouluttautunut paljon ja saanut työkokemusta monista erilaisista organisaatioista, joista kaikista olen saanut kokemusreppuuni paljon uusia eväitä. Minulla on paljon teoriatietoa erityisesti johtamisen ja organisaatioiden kehittämisen tueksi. Lisäksi olen hyvin perillä urheilujärjestömaailman asioista, mutta osaan tarkastella niitä oman koulutustaustani ansiosta myös hieman erilaisesta perspektiivistä. Kysymykset, kuunteleminen ja vahvuuksiin keskittyminen kuuluvat työkalupakkiini esimiestyössä - haluan auttaa ihmisiä itse löytämään ratkaisut heitä askarruttaviin ongelmiin, sillä tällöin he kokevat onnistuneensa. Siitä minä saan puolestani valtavasti iloa.

​

Kiitos laaja-alaisen yliopistotutkinnon, hahmotan kokonaisuuksia ja asioiden syy-seuraussuhteita erinomaisesti. Tästä on ollut hyötyä käytännössä erityisesti pitkän aikajänteen suunnittelussa sekä tiedon hankinnassa. Osaan asettaa tarpeeksi hulluja ja kunnianhimoisia tavoitteita, mutta myös pilkkoa matkan niitä kohti riittävän pieniksi välistepeiksi, jotta usko ja motivaatio pysyvät matkan varrella yllä. 

Olen luonteeltani kehitysorientoitunut - aina voi olla muita nopeampi edelläkävijä, asettaa tavoitteet korkeammalle ja edetä rohkeammin niitä kohti. Tämä näkyy kaikessa tekemisessäni, mutta onneksi olen oppinut viimeisten vuosien aikana myös priorisointia. Joskus seiska puoli riittää, toisinaan on tärkeää antaa itsestään 200 %. 

​

bottom of page